Na de mindere prestaties van voorbije weken (op Ternesse na) had Herentals iets recht te zetten tegen Arendonk. VCH moest het wel stellen zonder Van Ende (schorsing), Van Beek en Van Aerschot (ziekte). De positieve intenties waarmee de bezoekers aan de wedstrijd begonnen werden al snel duidelijk. Reeds in de eerste minuut kon Benijts alleen op doelman Smeyers afgaan maar de afwerking van Kristof was ondermaats. Het antwoord van de thuisploeg volgde prompt, Michiels zijn kopbal ging rakelings naast. Toch was het rood-wit die in de openingsfase de wet dicteerde. Benijts liep zich op rechts mooi vrij en bediende Moons die voor zijn bewaker uitkwam en de 0-1 op het scorebord plaatste. Lang konden de Pollet-boys echter niet genieten van hun voorsprong want nauwelijks enkele minuten later werd een onoplettendheid in de defensie genadeloos afgestraft. 1-1 en de wedstrijd kon opnieuw beginnen. De thuisploeg groeide in de wedstrijd en kon de beste kansen afdwingen. Keersmakers en Ooms vuurden elk tot tweemaal toe een pegel af richting doel maar Van Den Schoor hield zijn doel schoon. Net voor het halfuur moest hij zich toch gewonnen geven wanneer Geenen moederziel alleen kon binnentrappen. Laksheid in de VC defensie lag weer aan de basis van dit tegendoelpunt. Goos probeerde voor de bezoekers nog enig weerwerk te bieden maar zijn schuiver gleed voorbij alles en iedereen. Aan de overkant ging er meer gevaar uit van een persoonlijke actie van Ooms die de hele verdediging het nakijken gaf en maar nipt naast besloot. [b]Koffie brengt geen soelaas: fouten blijven VC parten spelen[/b]Wie had verwacht dat de bezoekers bij de start van de tweede helft geleerd hadden uit hun fouten kwam bedrogen uit. De ref floot nog maar net de wedstrijd opnieuw op gang of er werd een totaal onnodige penaltyovertreding begaan op een Arendonkse aanvaller. Ooms koos de goede hoek en Herentals meteen knock-out. De thuisploeg kon op deze manier de wedstrijd rustig uitspelen en de bezoekers werden met de minuut meer en meer radeloos. Janssen probeerde het voor geel-blauw nog vanuit de tweede lijn maar zonder veel overtuiging. Herentals moest de kelk nog tot op de bodem ledigen want een kwartier voor affluiten viel een verre voorzet van Keersmakers over Van Den Schoor in doel. Beide ploegen kregen voorts nog één kans. Een vrije trap van Wijnants ging nipt over de kruising en Janssens kon niet afronden na een fantastische dribbel. Gelukkig acteerde Van Den Schoor wel op niveau en kon zo een nog zwaardere afstraffing vermijden.Herentals verliest dus met duidelijke 4-1 cijfers en het lijkt stilaan duidelijk dat deze ploeg op de dool geraakt. Sommige spelers acteren absoluut niet op het niveau van eerste provinciale en missen de juiste ingesteldheid. Als de knop niet dringend omgedraaid wordt, zullen de concurrenten één voor één over VC springen. [b]Zondag tegen Wijnegem moeten er punten gepakt worden. Vooral de thuissupporters zijn dit seizoen nog maar heel karig verwend geweest. Antwoorden dienen er op het veld gegeven te worden en het is aan de spelers om supporters en sponsors dat antwoord komende zondag te verschaffen.[/b][i]Verslag Kurt & Wendy/VC/ThalsFM.[/i]